dinsdag 30 december 2008

De Pro Israel Lobby 89

Slachtoffertje van een Israelisch napalm bombardement.


De volgende reactie toont de logica van een deel van de pro-Israel lobby, het is uiteindelijk de enige logica die ze bezitten, een 'logica' die is gebaseerd op onwetendheid, absurditeit en onmenselijkheid. En vaak gespuit door mensen die alleen vanuit de anonimiteit opereren. Met zulke vrienden heeft Israel geen vijanden nodig. Dit soort facisme wordt als argument gebruikt door vaak jonge mensen die nog nooit de gevolgen van een oorlog van nabij hebben ondervonden.

'Moshe heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Nuance van de NRC 69" achtergelaten: "Sinds wanneer mag een staat oorlogsmisdaden plegen door het dichtst bevolkte stukje aarde te bombarderen waarbij onvermijdelijk onschuldige mannen, vrouwen en kinderen worden vermoord?"Sinds wanneer mag dat niet? In elke oorlog worden de instellingen en gebouwen van de vijand gebombardeerd. In elke oorlog vallen burgerdoden bij bombardementen.Hamburg 24 juli 1943: 40.000 doden in 1 nacht.Tokio 9 maart 1945: 84.000 doden in 1 nacht. Wat zijn de palestijnen eigenlijk verwend.'

Wat deze anonieme figuur niet weet is dat dit soort bombardementen door het Neurenberg Tribunaal tot oorlogsmisdaden is bestempeld en als zodanig verboden zijn door de Geneefse Conventies. Maar dat weet deze jongeman niet en het interesseert hem nog minder. Net zoals een deel van de pro-Israel lobby.

En ook dit weten onze onnozele kwasten niet:

'In de filmdocumentaire The Fog of War vertelt de Amerikaanse oud-minister van Defensie Robert McNamara dat als de VS de Tweede Wereldoorlog had verloren hij een grote kans had gelopen om wegens oorlogsmisdaden te worden veroordeeld. Want hij organiseerde de vernietiging van tientallen Japanse steden door middel van Amerikaanse napalmbombardementen, waarbij op 1 avond alleen al in Tokio meer dan 100.000 burgers om het leven kwamen. De bemanning van de vliegtuigen konden de brandende lijken ruiken.

In 1995 schreef de Robert McNamara dat als gevolg van het Vietnam-beleid van ‘de regeringen Kennedy, Johnson en Nixon… verschrikkelijk leed’ hadden toegebracht aan miljoenen mensen, omdat ‘wij de macht onderschatten van het nationalisme teneinde een volk te motiveren… om te vechten en te sterven voor hun overtuigingen en waarden- en we blijven dat vandaag de dag nog steeds doen in vele delen van de wereld,’ terwijl ‘wij niet het door Rondgegeven recht hebben om elke natie naar ons eigen beeld te scheppen.’ McNamara wees erop dat de ‘defensie uitgaven [in de VS] tijdens het fiscale jaar 1993 in totaal 291 miljard dollar bedroegen –25 procent meer… dan in 1980.’ Eenkwart meer, ondanks het feit dat de Koude Oorlog voorbij was, hetgeen aantoont dat de Sovjet Unie niet de oorzaak maar de aanleiding was van de militarisering van Amerika. ‘De VS spendeert bijna evenveel voor nationale veiligheid als de rest van de wereld tezamen.’ Volgens hem zijn tijdens de Vietnam-oorlog 3,4 miljoen Zuidoost Aziaten om het leven gekomen, onder wie talloze burgers van Laos, het zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis als we uitgaan van het aantal inwoners. Eenkwart van de bevolking vluchtte naar grotten in de bergen om aan het bruut geweld te ontkomen. De Amerikaanse luchtmacht gooide twee keer zoveel bommen op Laos dan destijds op Nazi-Duitsland, tien jaar lang elke 9 minuten een clusterbom. Omdat –volgens ‘USA TODAY,’ tien tot dertig procent van deze tegen mensen gerichte, in kleine fragmenten uiteenspattende bommen, niet explodeerde, komen tot op de dag van vandaag nog steeds Laotianen om het leven, de meerderheid van hen spelende kinderen. Ook Cambodja leed onder het Amerikaans terrorisme, een ander woord is er niet voor, tenminste als we de definitie hanteren zoals afgedrukt in het Amerikaanse Leger Handboek, waarbij terrorisme omschreven wordt als ‘het bewust geplande gebruik van geweld of dreiging van geweld om doelen te bereiken die politiek, religieus, of ideologisch van aard zijn.’ Meer dan 600.000 Cambodjanen kwamen om bij Amerikaanse bombardementen en door de totale verwoesting van landbouwgronden werden de overlevenden geconfronteerd met een massale hongersnood.
Zie:http://home.wxs.nl/~houck006/filosofie2.html

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"dit soort bombardementen door het Neurenberg Tribunaal tot oorlogsmisdaden is bestempeld"

eh, wil je nou zeggen dat de geallieerden zichzelf bij het neurenberg tribunaal hebben veroordeeld? dat geloof je toch zelf niet?

maar je hebt half gelijk, een bombardement als op Tokio en Hamburg zou tegenwoordig als een oorlogsmisdaad worden beschouwd.
maar het is simpelweg onmogelijk om oorlog te voeren zonder burgerslachtoffers, en dus zijn de israelische aanvallen op overheidsgebouwen van Gaza volstrekt legitiem.

Als Israel zoveel mogelijk burgerslachtoffers zou willen maken zou dat heel gemakkelijk zijn, maar wat voor belang hebben ze daar nou bij? Als er meer dan 20 palestijnen omkomen valt de hele wereld over ze heen. Vandaag is er weer een kilometer trucks met hulpgoederen Gaza binnengereden, met onder meer brandstof die de palestijnen gaan gebruiken om raketten af te schieten op Israel. Dat bedoel ik maar, palestijnen weten niet wat oorlog is, dat is het hele probleem.

Maar affijn Stan, ik geloof dat je niet van tegengeluiden houd he, meteen alle reacties wissen waar je het niet mee eens bent.

stan zei

nee, beste jongen, ik verwijder alleen onzinnige reacties. in neurenberg waren de geallieerden rechters.
'the bombing of Warsaw, London, Rotterdam, Coventry and Belgrade by the Nazis may have been equivalent to the bombing of Hamburg, Dresden and other German cities by the Allies. But they were not considered to be morally equivalent. The wholesale defeat of Nazism allowed the Nuremberg tribunal to draw a moral distinction between Nazis and their opponents. Nazis were responsible for plunging the world into a war during which they committed the most appalling atrocities; they were war criminals who should be hanged. Their opponents, by contrast, were viewed as war heroes who had fought for freedom.'

verdiep je eerst in iets voordat je met je onnozele meningen komt.

Anoniem zei

'palestijnen weten niet wat oorlog is'

ik wilde hier een opmerking over plaatsen maar ik weet niet goed, wat te zeggen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...