zondag 2 november 2008

Martien Pennings in de Volkskrant 6


Dat Martien Pennings een onbetrouwbare figuur is wist de Volkskrant en desondanks publiceerde de redactie zijn 'waarheid over Israel'. Vorig jaar schreef Blokker in zijn NRC.next-column:

'De Wildersdingetjes in de politiek
De rassenscheider met het bleekmiddelenhoofd maakte zich gisteren in de Tweede Kamer per interruptie voortdurend druk over de groeiende kloof tussen politiek en burger.Verdachte taal, uit de bleekmiddelenmond.Mij kan als hardwerkende Nederlander de kloof niet diep genoeg zijn. De manier waarop men het staatsbestel indertijd democratisch heeft ingericht, is mij altijd uitstekend bevallen. Samen met miljoenen medemensen ben ik de hele dag druk aan het werk, en ’s avonds help ik een kind opvoeden, nuttig de maaltijd waarvan ik de bereiding aan mijn vrouw heb gedelegeerd, lees ter ontspanning een boek, kijk naar een televisieprogramma dat volgens sommige politici niet door de beugel kan, en ga bijtijds naar bed, want morgen is het weer vroeg dag.'
Vervolgens schreef de 'haatzaaier' Pennings:

'1.Martien Pennings zegt: zaterdag 22 september 2007, 13:25 uur
Hoe zei Max Pam het ongeveer ook alweer in een Parool-artikel getiteld “Bericht uit het gekkenhuis” vlak na de moord op Theo van Gogh? Hij zei ongeveer: “Die Blokker heeft zijn hele leven besteed aan het waarschuwen van de Nederlandse natie voor het nazisme, maar nu het voor de deur staat: geen benul.”Mag ik het commentaar van een zekere LEO SAR op het weblog van “De Zwijger spreekt!” eens aanhalen? Deze Willem de Zwijger is overigens zelf ook een voorreffelijk denker. Zie: http://dezwijger.blogspot.com/2007/09/de-islam-is-geen-groep.html Enfin, die LEO SAR dus, die zei:“Het politieke midden in Nederland is inderdaad zichzelf aan het opblazen, omdat de obscurantisten en quasi-linkse zelfmanifesteerders niet wakker willen worden, omdat politici en media-mandarijnen decennia lang mooi weer hebben gespeeld over islam en immigratie, zich niet zozeer met de werkelijkheid bezig houdend als wel met op tv verschijnen als Verontwaardigd Goed Mens en daar ook nog een heel aardig salaris voor ontvangend. In feite is deze politieke houding een vorm van hedonisme van een politieke klasse ten koste van “gewone”mensen die met de rotzooi geconfronteerd worden en hooghartig verzocht worden hun kop te houden op straffe van voor racist uitgemaakt en uitgestoten.'

Maar wie is nu eigenlijk die LEO SAR?
'1. Ellen zegt: zaterdag 22 september 2007, 14:33 uur
Voor de goede orde: Martien Pennings = Leo Sar, die ontzettend graag z’n eigen ingezonden - moeilijke woorden - stukjes leest. Lachwekkend of triest?
Zie: http://weblogs.nrc.nl/weblog/blokker/2007/09/21/de-wildersdingetjes-in-de-politiek/

En toch verschaft de Volkskrant deze onbetrouwbare figuur die zich ook nog eens racistisch uitlaat een platform voor zijn ranzige en leugenachtige praatjes. Uit commerciele overwegingen mag ik hopen of is de Volkskrant zelf het pad van het racisme opgegaan? Ik bedoel, al die Volk en Vaderland-figuren die als opiniemakers van de krant zijn gaan fungeren.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb verder geen idee!, maar omdat ik wel s met taal pleeg te spelen, las ik in de naam Leo Sar meteen ook Rasoel. Schrijver van een islamofoob boekje in 1990. De ondergang van Nederland - Land der naïeve dwazen. De zogenaamd islamitische schrijver bleef naar ik weet altijd onbekend.

Wie weet is er enig verband... ???

Anoniem zei

Dat boekje van Rasoel "De ondergang van Nederland" vind je trouwens online op de "haatzaaisite" !Uitkijk.

http://www.uitkijk.net/docs/De%20Ondergang%20van%20Nederland.pdf

Vrije-wereldburger zei

Ko, dit zou de oplossing van een van de duistere raadselen van de afgelopen twintig jaar in NL zijn (want dat die acrobaat het NIET geschreven heft staat vast). Leo Sar als anagram van Rasoel, uitstekend idee - en de quasi-literaire ambities van die frusteling passen in het beeld.

Ik heb indertijd vergeefs als journalist naar een spoor gezocht en het spijt mij haast dat ik nu niet meteen op dit idee kwam.

Vrije-wereldburger zei

Niet anagram, maar het woord omgekeerd zelfs...

Sonja zei

"Mijn naam is overigens Martien Pennings en ik heb een tijdje het pseudoniem leo sar gebezigd. Als je dat achterstevoren leest, staat er "rasoel" en dat is het vaste epitheton ornans van de profeet. Het betekent "boodschapper". ( Neen, ik ben niet de Rasoel die indertijd al die ophef veroorzaakte met dat boekje. Ik zou trouwens zo langzamerhand wel eens willen weten wie dát nou werkelijk geweest is.)"

"Behalve dit: wel staat Leo Sar voor "Rasoel" (vast epitheton ornans bij de Profeet vzmh), maar ik ben niet de Rasoel van dat geruchtmakende boekje van begin jaren 1990."

Wikipedia:

Mohamed Rasoel schreef op 6 maart 1989 op de opiniepagina van het NRC Handelsblad[2] dat hij als kritische moslim Nederlanders wilde waarschuwen voor het oprukkende islamitisme.

Ruim een jaar later verwoordde dezelfde Rasoel vergelijkbare standpunten in het als anti-islamitisch aangeduide boek "De ondergang van Nederland". Dit zorgde voor veel opschudding en een ware heksenjacht volgde om de identiteit van de schrijver te achterhalen. Een aantal keren verscheen Rasoel met een vermomming van Palestijnse sjaal en zonnebril in talkshows [Jan Lenferink, RUR, Veronica, 1990] om zijn boek toe te lichten waarbij een presentator probeerde zijn paspoort te pakken en zijn sjaal af te rukken. Een islamitische politicus ging ook het gesprek aan met Rasoel, om vervolgens zijn theekop door te spelen aan de politie voor vingerafdrukken.

Teun van Dijk, een Amsterdamse hoogleraar tekstwetenschap schreef in 1990 in een brief aan het Nederlands Centrum voor Buitenlanders (NCB) dat hij op basis van tekstanalyse vrijwel zeker kon zeggen dat Mohamed Rasoel een pseudoniem van Gerrit Komrij was. Deze analyse werd alom, niet het minst door Gerrit Komrij zelf, betwijfeld of zelfs belachelijk gemaakt.

Uiteindelijk lekte de identiteit van Rasoel uit en bleek hij de uit Pakistan afkomstige en in Edam woonachtige variété-artiest Zoka van A., te zijn, later zich ook bedienend van de naam Zoka F.. Wegens alle commotie werd zijn boek in de meeste winkels uit de schappen gehaald.

Op 16 december 1992 werd Zoka van A. door de kantonrechter te Amsterdam veroordeeld tot een boete van 2000 gulden naar aanleiding van een klacht door de Anne Frank Stichting wegens "aanzetten tot haat op grond van ras of geloofsovertuiging". Zoka zelf was niet ter zitting verschenen, met het argument dat zijn aanwezigheid aanleiding voor fundamentalistische moslims zou kunnen zijn zich te wreken op de manier waarop over hen in zijn boek was geschreven.

Zoka's commentaar op het vonnis was: "Het is belachelijk en ronduit een schande dat ik mij moet verantwoorden wegens diskriminatie van moslims. Het bewijst dat de strekking van het boek juist is. Dat de Nederlandse samenleving minder tolerant wordt. De vrijheid van meningsuiting wordt in ieder geval al opgeofferd. Als moslims op TV zeggen dat Nederlandse vrouwen sletten zijn, dan mag dat weer wel. Ik begrijp het gewoon niet."


NRC 17 oktober 2008 http://www.nrc.nl/binnenland/article2027460.ece :

Vermomd met een Palestijnensjaal kwam Van A. in 1990 regelmatig op de tv. Zogenaamd om niet door gekrenkte moslims belaagd te worden. Hij had toen onder de schrijversnaam Mohammed Rasoel, het pamflet ‘De ondergang van Nederland, land der naïeve dwazen’ gepubliceerd. Daarin zette hij „softe Nederlanders” af tegenover „stompzinnige, wrede, corrupte en bloed vergietende moslims”. Hij heette toen nog officieel Zoka F. en werkte als variétéartiest onder de naam ‘Son of Tarzan’. In werkelijkheid wilde hij met zijn vermomming voorkomen dat hij herkend zou worden als ‘de verkrachter van Langedijk’ die medio jaren tachtig afgelegen duinpaden onveilig maakte. Voor die en latere zedenzaken eind jaren negentig kreeg hij ettelijke jaren gevangenisstraf.

Sonja: deze Van A is 57 jaar. Het zou mij niets verbazen wanneer dat Pennings is. In ieder geval ook vrij gestoord, mijns inziens.

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...