dinsdag 7 oktober 2008

Theo Dersjant van de Nieuwe Reporter


Theo Dersjant.
De Nieuwe Reporter is een website dat zichzelf als volgt omschrijft:

'Colofon
Over de Nieuwe Reporter
De Nieuwe Reporter is een onafhankelijk groepsweblog over journalistiek, technologie, nieuwe media en de publieke sfeer. De nadruk ligt op discussies over en onderzoek naar de invloed van nieuwe media en bredere sociaal-culturele ontwikkelingen op de journalistiek. Maar ook bredere ontwikkelingen op het gebied van media, samenleving en publieke sfeer komen aan bod.
Auteurs met diverse achtergronden signaleren trends, bediscussieren en onderzoeken veranderingen in het Nederlandse en internationale medialandschap. Eigen research en ander onderzoeksmateriaal naar ontwikkelingen op dit gebied worden op de site gearchiveerd.
De Nieuwe Reporter is een initiatief van Theo van Stegeren (manager Masteropleiding Journalistiek en Media UvA), Frank van Vree (hoogleraar Journalistiek en Cultuur, vakgroep Mediastudies UvA) en Martijn de Waal (freelance journalist en onderzoeker).
De bevoegdheden van, en verhoudingen tussen de uitgever - de Stichting De Nieuwe Reporter - en redactie zijn vastgelegd in stichtingsstatuten en een redactiestatuut…
Sponsors
De Nieuwe Reporter wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Stimuleringsfonds voor de Pers en de Stichting Democratie en Media. De Universiteit van Amsterdam biedt o.a. ondersteuning in de administratieve en logistieke sfeer.
Samenwerking
We staan open voor samenwerking met journalistieke organisaties en opleidingen. U kunt hierover contact met ons opnemen via
redactie@denieuwereporter.nl

HoofdredacteurTheo van Stegeren
Coördinator speciale projecten & technologie
Martijn de Waal
Eindredacteuren
Maarten Reijnders Theo Dersjant
Redacteur onderzoek & scripties
Nadine Böke
Vacaturebank
Lotte Krijnen'

Gisteravond kreeg ik deze email van eindredacteur Theo Dersjant van de Nieuwe Reporter
'Beste Stan,

Je bent de laatste dagen erg actief op De Nieuwe Reporter. Da's op zich niet verkeerd. Maar naar mijn inschatting moeten we nu toch erg oppassen dat je niet te dominant wordt. Ik heb even geteld en noteerde
16 bijdragen van je in vier dagen tijd.

Wij (De Nieuwe Reporter) willen dat het klimaat op de weblog een ieder uitnodigt om mee te doen aan discussies. Dat klimaat wordt minder als enkelingen zich in tal en toon te nadrukkelijk manifesteren.

Los daarvan heb ik je in het verleden al eens gevraagd niet hele lappen tekst in de reactie-ruimte te gooien. Daar kun je hyperlinks voor gebruiken.

Kortom: ik hoop dat je bereid bent om iets te matigen.

Let wel: ik heb het daarbij vooral over het aantal reacties. Over de inhoud nog het volgende. Een toevoeging van 'kruidenier' aan iemand die zich in een debat meldt, zie ik niet als hoogtepunt van retoriek.
Sterker: daarmee verzand je in kretologie en dat is volgens mij nou precies datgene dat je wilt bestrijden.

Met collegiale groet,
Theo Dersjant,
De Nieuwe Reporter.'

Theo Dersjant had zich eerder al geergerd aan het feit dat ik en anderen kritiek hadden geuit op een artikel dat als volgt begon: 'Fortis: journalisten gedroegen zich keurig. Roddel en achterklap leidden de afgelopen weken en maanden tot een wereldwijde crisis in de financiële wereld.'

Lees verder: http://www.denieuwereporter.nl/?p=1849

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, dan Theo zelf. Die laat de boel gelukkig niet verzanden in kretologie. Soms vind ik hem wel een beetje een zielige man, die zich emotioneel teveel van anderen afhankelijk maakt. Hij zou er eens mee moeten stoppen zijn reacties van anderen afhankelijk te maken. Hoofd- en bijzaken onderscheiden enzo.

Zelf kreeg ik deze mail eens van de man:

--Original Message--
Subject: De Nieuwe Reporter

Beste Lia, Gistermiddag stuurde ik je een mail met het vriendelijke verzoek je reacties in ieder geval in aantal te matigen. We willen bij De Nieuwe Reporter voorkomen dat er sprake is van dominantie in de discussie van een enkeling, ondanks dat we vaststellen dat je zo nu en dan de rol op je neemt van vredesengel. Bij de laatste discussie over de column van Van Jole, waren maar liefst 14 van de 70 reacties van jouw hand. Dat moet toch korter kunnen. Sindsdien kwamen er alweer twee reacties van je binnen. Heb je onze mail niet gezien? Graag ontvang ik een reactie op ons verzoek. Met vriendelijke groet, Theo Dersjant.

Ik antwoordde hem als volgt. (Op mijn vraag kreeg ik geen antwoord):

Theo, nee, verdomd, ik had je mail idd niet gezien. Maar nu wel. Wel heel aardig dat jullie mij in een rol als vredesengel zien. Ik kan je verzekeren dat anderen daar heel anders over denken. Ik ben overigens wel nieuwsgierig waarom DNR dominantie in de discussie van een enkeling wil voorkomen. Waren er maar meer mensen zoals ik dacht ik eigenlijk hahaha ;-)

yelamdenu zei

Ik zie dat ook Charles Groenhuijsen stukjes typt voor De Nieuwe Reporter. Wat krijgt deze geldwolf en pseudo-journalist daarvoor van dat gesubsidieerde blogje?
En in vredesnaam, WAAROM??

Moet Charles Groenhuijsen preventief worden geruimd?
Charles Groenhuijsen overleeft lobotomie

Anoniem zei

Waarom? Om z'n naam. Die behoort tot het establishment.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...