maandag 20 oktober 2008

Iran 237


Zouden de extremistische zionisten in Israel gaan doorkrijgen dat je niet alles oplost door er meteen op los te meppen. Trouw bericht:

Aanval Israël op Iran van de baan
Inlichtingendiensten constateren: dialoog VS met Iran onvermijdelijk Israël bereidt zich voor op een dialoog tussen de VS en Iran. Plannen voor het bombarderen van nucleaire installaties in Iran lijken daarmee voorlopig van de baan.
Alle inlichtingendiensten van Israël zijn het eens: het land moet zich voorbereiden op het onvermijdelijke, namelijk gesprekken tussen de VS en Iran.
Dat blijkt uit een uitgelekt inlichtingenrapport, dat gisteren voorop de Israëlische krant Ha’aretz prijkte. De strekking: Het is een illusie dat Israël in staat is in zijn eentje de Iraanse nucleaire plannen te verhinderen. Het land moet daarom juist zijn eigen diplomatieke inspanningen opvoeren om die dialoog te beïnvloeden. Doel is de VS zo ver te krijgen dat ze als voorwaarde voor een dialoog, van Iran eisen dat het zijn nucleaire activiteiten opschort.'

Aanval_Israel_op_Iran_van_de_baan_.html

De NRC koppelt het aan Obama:

"'Aanval Israël op Iran voorlopig van de baan'
Gepubliceerd: 20 oktober 2008 13:24 Gewijzigd: 20 oktober 2008 15:37
Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 20 okt. Israël verwacht dat de Verenigde Staten directe contacten aanknopen met Iran als Barack Obama als president wordt gekozen en werkt aan een diplomatieke campagne om die te beïnvloeden. Dat heeft de Israëlische krant Ha'aretz gisteren gemeld.
Een Israëlische aanval op de Iraanse nucleaire installaties, waarmee Israëlische leiders hebben gedreigd, is daarmee volgens de krant voorlopig van de baan.
Eerder had president Shimon Peres zich al uitgesproken tegen een Israëlische aanval om te voorkomen dat Iran de beschikking krijgt over een atoombom. Iran zelf ontkent overigens nucleaire wapens te ontwikkelen. Vertrekkend premier Ehud Olmert zei drie weken geleden in een vraaggesprek met de krant Yediot Ahronot dat Israël alle „gevoel voor proportie” had verloren door te verklaren dat het gewapenderhand met Iran zou afrekenen. „Wat we kunnen doen met de Palestijnen, de Syriërs en de Libanezen, kunnen we niet met de Iraniërs”, zei Olmert.'"
Aanval_Israel_op_Iran_voorlopig_van_de_baan

3 opmerkingen:

Martijn zei

Jeee, joepert! (Nu maar hopen dat ik niet te vroeg heb gejuicht)

Unknown zei

Herman2

Beste Stan,

De link naar het artikel in de NRC is helaas niet goed doorgekomen. Het moet zijn: http://www.nrc.nl/buitenland/article2030750.ece/Aanval_Israel_op_Iran_voorlopig_van_de_baan

Je artikelen over "de Israelische terreur" vind ik zoals altijd goed en scherp-zinnig.

Dit artikel heb ik overgenomen op: http://www.stopdebezetting.com/wereldpers/aanval-israel-op-iran-van-de-baan.html

Ik vind dat je een steengoed blog hebt...!

stan zei

dank je
stan