dinsdag 14 oktober 2008

De Bankier Onno Ruding 2


Wanneer de NRC-journaliste vraagt op wie Onno Ruding 'boos' is verklaart de oud-bankier: 'Ik wil benadrukken dat we het nu met z'n allen over de oplossingen moeten hebben, en niet onze tijd moeten besteden aan het uiten van beschuldigingen.' Juist ja. 'We' dus.
De christen Onno Ruding is werkelijk van God los. Hoewel bekend is dat God's wegen ondoorgrondelijk zijn en zelden aangenaam, is het ronduit krankzinnig dat een schepsel Gods van mening is dat de gemeenschap miljarden in de luchthandel van bankiers moet storten zonder dat die gemeenschap uitzoekt wie nu precies het faillliet van het bank systeem heeft veroorzaakt. En dat het 'normaal is' om de bankiers die op het geld hadden moeten passen intussen tenminste 'een miljoen euro' te geven voor hun onkunde. Want als 1 ding duidelijk is geworden, dan is het dat men zeker bankiers geen geld moet geven. Die weten namelijk niet dat men niet 50 keer meer kan uitlenen dan men in kas heeft. Meer over Onno later.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...