maandag 22 september 2008

Alex Burghoorn van de Volkskrant 3

'VOLKSKRANTWATCH
don't shoot the messenger
Olmert roept 'pogrom', Volkskrant zwijgt

Geplaatst op 17-09-2008 22:50 door volkskrantwatch in categorie media
CIDI-assistent Alex Burghoorn durfde pas enkele maanden geleden voorzichtigjes te melden dat er gewelddadige joodse kolonisten bestaan. Niet zozeer omdat ze daarvoor niet bestonden, maar omdat de de buitenlandse commerciële massamedia er over durfde te schrijven. Omdat de Amerikaanse regering wat had gesputterd in die richting. Dat alle nederzettingen op de bezette Westoever volgens het internationaal recht illegaal zijn durft Burghoorn hier echter niet te schrijven, maar maakt hij het merkwaardige onderscheid tussen "door Israël goedgekeurde nederzettingen" en "illegale buitenposten". Een klein detail dat verraadt dat het beleid van de Israëlische regering volgens hem blijkbaar buiten het internationaal recht mag vallen.
In Annapolis beloofde Olmert de uitbreiding van nederzettingen een halt toe te roepen. Hier leest u wat de Israëlische regering onder een 'vredesproces' verstaan, en de bouw van en bouwplannen voor nieuwe illegale nederzettingen en confiskering van Palestijns land. De expansie is na Annapolis nog nooit zo groot geweest."Israeli police are investigating a rampage by settlers in a Palestinian village in the West Bank on Saturday which PM Ehud Olmert called a "pogrom".Mr Olmert, who is about to step down, called the attack by about 100 settlers on Asira al-Qabaliya "intolerable"." BBC News 15 september 2008Geheel doodgezwegen in de Nederlandse media. In Haaretz een scherp artikel over dat de regering de kolonisten niet straffen voor hun terreur en het Israëlische leger werkeloos blijft toekijken.Door het project 'Shooting Back' van de Israëlische mensenrechtenorganisatie B'Tselem zijn er enkele beelden van de door Olmert genoemde "pogrom":

Zie: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/221243

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...