woensdag 16 juli 2008

Sander van Hoorn 5




En deze kinderen Sander, slachtoffertjes van Israelische terreur bombardementen. Waarom spelen zij geen rol in jouw verslaggeving?


En ja hoor, ook de correspondent van het NOS-Journaal, Sander van Hoorn, belichtte alleen de Israelische kant van de zaak. De twee dode Israelische militairen kregen volop aandacht, maar geen enkele aandacht voor de 200 gedode Libanezen en Palestijnen. Die bleven anoniem, hun leven was niet belangrijk genoeg om er aandacht aan te besteden. Van Hoorn deed het voorkomen alsof de Israelische autoriteiten een Arabische moordenaar en 200 anonieme Arabische doden hadden ingewisseld voor twee dode Israeli's, en dat die ruil natuurlijk een te hoge prijs zou zijn geweest. Hij eindigde met de vermelding dat de Arabische moordenaar een joods-Israelisch kind met een steen het hoofdje had verbrijzeld. Geen woord over het verdwenen hoofdje van bijvoorbeeld dit Arabische kind uit Qana van wie het hoofdje werd verbrijzeld door een Israelische bom. Deze details verzwijgt Sander van Hoorn, Arabische kinderen zijn minder waard dan joods-Israelische, dat is kennelijk de boodschap. Het beeld moet blijven bestaan dat alleen Arabieren gruweldaden begaan, en dat joden alleen het slachtoffer zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik las net je artikel en we zijn nu een paar maanden verder en wederom nog merk ik weinig verandering in de verslaggeving van de NOS en met name van Sander van Hoorn (ik dacht dat Eddo erg was, maar dit...) Wat was ik kwaad na het nieuws van vandaag om 8 uur!!! Terwijl er in Gaza inmiddels meer dan 300 doden zijn gevallen, waarvan meer dan 30 % kinderen en 2000 gewonden (tja die zouden misschien ook wel verborgen bommetjes in hun luiers hebben) krijgen we een mooie reportage te zien van een raketje van HAMAS dat een trottoir zou hebben vernield in 1 van die zogenoemde steden, die niet meer zijn dan broedplaatsen voor extreem-orthodoxe kolonisten (die er zelf voor hebben gekozen om daar te wonen overigens). Wat nog erger was, was dat er in de reportage uitgebreid werd belicht wat een 'stress' die raketje veroorzaakt bij die arme joodse kinderen (heel mooie shots bij een kinderarts die dit uiteraard zwaar overdreven brengt). Goh wat erg, straks houden ze er nog een trauma aan over....
Wat dacht je van de trauma's van al die palestijnse moeders die in 1klap vijf kinderen kwijtraken???? Kinderen die op weg zijn naar school en nooit aankomen, die hun vermoorde broertjes en zusjes moeten aanschouwen in een lijkkist?Ik heb hier echt geen woorden voor en snap niet dat een professioneel nieuwsstation dit soort ongenuanceerde beelden durft uit te zenden!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Ja Anoniem, ik ben het helemaal met je eens. Sander liet zich weer eens gebruiken voor propagandadoeleinden. Het NOS Journaal vermeldde ook niet dat er op de eerste dag in Israël al is gedemonstreerd. Later meldde het Journaal dat het hier om Palestijnse Israëli's zou gaan. En over de demonstratie in Den Haag werd gemeld dat deze zou zijn georganiseerd door ARABISCHE jongeren. Dat zijn dus Nederlandse jongeren. Ze willen het maar niet leren. Overigens lijkt deze informatie me onjuist, want volgens mij heeft het Nederlands Palestina Komitee het voortouw genomen. De berichtgeving van de NOS is bedroevend.