donderdag 10 juli 2008

Iran 222


Let u eens op de propagandistische berichtgeving van de westerse media zodra het over Iran gaat. Ik hoorde een BBC nieuwslezer spreken van 'bloodcurling Iranian rethoric' terwijl de Amerikaanse en vooral Israelische bedreigingen van gewelddadig geweld tegen Iran zakelijk en als vanzelf sprekend worden gemeld. Het Reformatorisch Dagblad bericht:


'Iran test opnieuw raketten
10-07-2008 16:40

TEHERAN (AP) – Iran heeft voor de tweede dag op rij raketten getest in de Perzische Golf om te laten zien dat het zich kan verdedigen tegen iedere aanval door de Verenigde Staten of Israël. Dat meldde donderdag de Iraanse staatstelevisie.
Volgens de televisie gaat het om raketten met ’bijzondere capaciteiten’, onder meer gelanceerd vanaf marineschepen in de Golf. Over de ’bijzondere’ aard van de wapens werd niet uitgeweid. Ook werden torpedo’s getest, alsmede grond–grond–raketten.
Enkele uren eerder kreeg Iran van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Condoleezza Rice de waarschuwing dat de Verenigde Staten bereid zijn ’Amerikaanse belangen en de belangen van onze bondgenoten’ te verdedigen.
Woensdag testte Iran negen raketten die ook Israël kunnen bereiken. De tests, in combinatie met de mogelijkheid dat Iran in het geheim atoomwapens ontwikkelt, baren Israël en de Verenigde Staten zorgen.
Onder de woensdag geteste raketten was een nieuwe versie van de Shahab–3, die volgens Teheran een bereik heeft van ruim tweeduizend kilometer en een conventionele kop van een ton kan dragen. Daarmee zouden Israël, Turkije, het Arabisch schiereiland, Afghanistan en Pakistan binnen bereik komen.'




Niet gemeld wordt wat de Iraanse machthebbers zorgen baart en hoever de Israelische raketten reiken die nu al uitgerust kunnen worden met nucleaire bommen. Ook dat wordt normaal en als vanzelf sprekend geacht. Dat is de 'onafhankelijke' westerse journalistieke consensus. Het is niet anders dan propaganda.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik pleeg al geruime tijd al het propaganda volk dat de roofoorlogen en alles wat erbij komt kijken verkoopt Bureau Goebbels te noemen. Met name die groep die regelmatig als "deskundigen" mogen opdraven in de media om middels hun l*lverhalen het volk te hersenspoelen.

Bijvoorbeeld uit Instituut Clingendael komt zo'n hele reut "opiniemakers"... dat woord lijkt me inmiddels een synoniem geworden voor propagandist.