maandag 9 juni 2008

CIDI Bestuurslid schendt Internationaal Recht 18



Ronny Naftaniel, al 28 jaar lang directeur van de - volgens Haaetz “pro-zionistische lobby groep” - het CIDI, schrijft in de VPRO Gids in antwoord op een aantal vragen van mij: “Op 15 mei 1948 vielen vijf Arabische buurstaten Israel binnen… Wie wilde wie ook al weer etnisch zuiveren, Stan? Je hebt me perplex doen staan over zoveel verbale agressie en eenzijdigheid.” Het confronteren van een betaalde propagandist met feiten die hij al 28 jaar verzwijgt is voor hem “verbale agressie en eenzijdigheid.”

Ronny Naftaniel, je verzwijgt onder andere dit: voordat de Israelische staat was gesticht en en voordat er ook maar één Arabische soldaat te hulp was geschoten en zelfs voordat de Britten waren vertrokken, liet Ben-Goerion rond de 200 Palestijnse dorpen in de kustvlakte etnisch zuiveren. Ongeveer de helft van de Palestijnse vluchtelingen werd dus al onder de ogen van de Britse militairen verdreven. Dit is een gedocumenteerd feit. Dus in antwoord op je vraag wie wilde wie etnisch zuiveren: de zionisten wilden en hebben ook daarwerkelijk de Palestijnen etnisch gezuiverd. De etnische zuivering, begaan door de zionisten was van tevoren gepland, zoals je in het boek De etnische zuivering van Palestina van de joods-Israelische historicus Ilan Pappe’s kunt lezen. De rest van de geschiedenis is een reactie op deze zionistische oorlogsmisdaden. Ook de joods-Israelische historicus Benny Morris heeft over de etnische zuiveringen geschreven, maar verbindt er nu een andere conclusie aan. In 2004 zei hij dit: ‘‘Ik denk dat [Ben Goerion] in 1948 een ernstige historische fout maakte. Hoewel hij het demografische vraagstuk begreep en de noodzaak van het vestigen van een joodse staat zonder een grote Arabische minderheid, werd hij tijdens de oorlog bang. Op het laatst aarzelde hij… Ik weet dat dit de Arabieren en de ruimdenkenden en de politiek correcte types verbijsterd. Maar mijn gevoel is dat deze plaats rustiger zou zijn en minder lijden zou kennen als de zaak eens en voor altijd opgelost was geweest… Als aan het eind van het liedje mistroostig blijkt te zijn voor de joden dan zal dit zijn omdat Ben Goerion de verplaatsing in 1948 niet voltooide. Omdat hij een groot en veranderlijke demografische reserve op de Westbank en Gaza en binnen Israël zelf achterliet.’’ Dit zegt een van de meest vooraanstaande Israelische historici. Jij hebt al 28 jaar het feit verzwegen dat de zionisten 83 procent van de Palestijnse bevolking met terreur hebben verdreven. Inderdaad, met terreur, zoals iedereen kan lezen in het werk van de Nieuwe Historici van Israel. Jij, Ronny, wil liever hier leven dan daar, terwijl die Palestijnen toch voor jou en alle andere joden op aarde zijn verdreven. Jij maakt propaganda voor een land waar je zelf niet naar toe wil en daarbij verzwijg je de feiten. Waarom doe je dat?

Iets anders, jij juichte terecht de instelling toe van de zogeheten restitutiecommissie. Een commissie, die volgens haar website: ’'sinds januari 2002... individuele verzoeken tot teruggave van cultuurgoederen onderzoekt en beoordeelt die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verdwenen. De commissie, bestaande uit juristen en (kunst)historici, brengt hierover onafhankelijk advies uit aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het gaat daarbij om claims op kunstwerken waarvan de eigenaar onvrijwillig het bezit heeft verloren als gevolg van omstandigheden die direct verband hielden met het naziregime.”

Nu mijn vraag: waarom span je je niet in om de miljarden aan geroofde Palestijnse bezittingen terug te laten geven, die de Palestijnse bevolking tijdens de etnische zuiveringen in 1948 en 1967 heeft verloren? Waarom zou het Palestijnse rechtsgevoel niet moeten worden bevredigd? Per slot van rekening hebben zij als gevolg van het Europees antisemitisme en de zionistische terreur al hun bezittingen verloren. En nooit hebben ze iets teruggekregen, zelfs geen compensatie voor hun kolossaal verlies!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind erg grappig de kwalificatie van Morris door Norman Finkelstein,

"politically, he's a thug, but as a historian, he's fairly competent"

;)
(of zoiets, even uit m'n hoofd.)

Anoniem zei

Benny Morris over de Naqba

De Israelische historicus Benny Morris maakte naam met boeken over het ontstaan van het Palestijnse vluchtelingenvraagstuk. Het volgende is ontleend aan een ingezonden brief van Morris in de Irish Times van 21 februari 2008.

"Israelhaters zijn er dol op mijn werk te citeren - en vaker verkeerd te citeren - om hun argumenten te ondersteunen. [...] De meeste van de 700 duizend Palestijnse 'vluchtelingen' ontvluchtten hun huizen vanwege de gesel van de oorlog (en in de verwachting dat zij snel naar hun huizen zouden kunnen terugkeren, op de rug van de zegevierende Arabische indringers). Het is ook waar dat er enkele tientallen plaatsen waren, inclusief Lydda en Ramla, waar de Arabische gemeenschappen door Joodse troepen werden verdreven.

De verplaatsing van de 700 duizend Arabieren die 'vluchtelingen' werden - en ik plaats die term tussen aanhalingstekens, omdat tweederde van hen van het ene deel van Palestina naar het andere werden verplaatst en niet uit hun land (de gebruikelijke definitie van een vluchteling) - was geen 'racistische misdaad' maar het gevolg van een nationaal conflict en een oorlog, met een religieuze achtergrond vanuit het perspectief van de Arabieren, en veroorzaakt door de Arabieren zelf.

Lees hier de rest:

http://www.cidi.nl/isnbr/2008/hoofd1-0408.html

stan zei

beste anoniem
anoniem?

lees nu eerst het werk van onafhankelijke historici, de nieuwe historici van israel, die de mythen van de pro-zionistische lobbygroep het cidi doorsprikken, zoals benny morris, avi shlaim, ilan pappe, tom segev, idith zertal, simha flapan. als u dat nu allemaal gelezen heeft, dan kunnen we weer verder praten. de propaganda van het cidi is uitgewerkt.
vriendelijke groet
stan

Anoniem zei

Benny Morris lezen zegt u? Die haal ik toch aan? Kunt u inhoudelijk op hem ingaan?

stan zei

ja, deze inhoudelijke reactie:

voordat de Israelische staat was gesticht en en voordat er ook maar één Arabische soldaat te hulp was geschoten en zelfs voordat de Britten waren vertrokken, liet Ben-Goerion rond de 200 Palestijnse dorpen in de kustvlakte etnisch zuiveren. Ongeveer de helft van de Palestijnse vluchtelingen werd dus al onder de ogen van de Britse militairen verdreven. Dit is een gedocumenteerd feit. Dus in antwoord op je vraag wie wilde wie etnisch zuiveren: de zionisten wilden en hebben ook daarwerkelijk de Palestijnen etnisch gezuiverd. De etnische zuivering, begaan door de zionisten was van tevoren gepland, zoals je in het boek De etnische zuivering van Palestina van de joods-Israelische historicus Ilan Pappe’s kunt lezen. De rest van de geschiedenis is een reactie op deze zionistische oorlogsmisdaden. Ook de joods-Israelische historicus Benny Morris heeft over de etnische zuiveringen geschreven, maar verbindt er nu een andere conclusie aan. In 2004 zei hij dit: ‘‘Ik denk dat [Ben Goerion] in 1948 een ernstige historische fout maakte. Hoewel hij het demografische vraagstuk begreep en de noodzaak van het vestigen van een joodse straat zonder een grote Arabische minderheid, werd hij tijdens de oorlog bang. Op het laatst aarzelde hij… Ik weet dat dit de Arabieren en de ruimdenkenden en de politiek correcte types verbijsterd. Maar mijn gevoel is dat deze plaats rustiger zou zijn en minder lijden zou kennen als de zaak eens en voor altijd opgelost was geweest… Als aan het eind van het liedje mistroostig blijkt te zijn voor de joden dan zal dit zijn omdat Ben Goerion de verplaatsing in 1948 niet voltooide. Omdat hij een groot en veranderlijke demografische reserve op de Westbank en Gaza en binnen Israël zelf achterliet.’’

Zo, en nu die andere historici nog lezen. en dan kunt u weer reageren.
veel leesplezier.

Anoniem zei

Leest u dan ondermeer de historici Efraim Karsh en Anita Shapira die overtuigend aantonen hoe de door u aangehaalde historici de feiten verdraaien en een valse geschiedenis verzinnen?

De communistische anti-zionist Pappe in zijn eigen woorden: "We do [historiography] because of ideological reasons, not because we are truth seekers".

De waarheid doet er voor hem inderdaad niet toe.

stan zei

mijn advies aan u is de betreffende historici zelf te lezen en niet enkele artikelen en kritieken. propaganda mag u bedrijven, maar liever niet hier.

Anoniem zei

Oh maar dat ik gedaan hoor en het is overduidelijk dat de door u aangehaalde historici op zijn zachtst gezegd niet zo nauw nemen met de waarheid. Als u daar meer over wilt weten raad ik u bv "Fabricating Israeli History: The 'New Historians'" van Efraim Karsh aan. Hierin wordt ondermeer aangetoond hoe citaten van Ben-Gurion verkeerd en onvolledig worden weergegeven waardoor ze een geheel andere betekenis krijgen.

http://www.amazon.com/Fabricating-Israeli-History-Historians-Israeli/dp/0714650110

stan zei

nee, dat heeft u niet gedaan, want anders was u niet begonnen met die CIDI-propaganda over Benny Morris, waar u nu ook verder uw mond over houdt. Lees het werk van de nieuwe historici zelf, en dan kunnen we verder praten. succes en nogmaals veel leesplezier.