zondag 23 maart 2008

De Commerciele Massamedia 116


Het zal niets veranderen, maar toch wil ik de vraag gesteld hebben, ik word gek als ik niet af en toe een vraag stel die niemand wil stellen.
Hoe komt het dat de grootste politieke partij in de Verenigde Staten de "partij is van degenen die geen reden zien om te stemmen"? (in de woorden van Joan Didion)
Al decennialang stemt ongeveer de helft van de Amerikanen niet meer.
Hoe komt het dat de Nederlandse commerciele massamedia hier geen aandacht aan besteden? Wat weerhoudt hen om hieraan aandacht te besteden? Vinden ze het niet relevant? Dan is de vraag waarom de twee andere partijen, de Democraten en de Republikeinen wel veel aandacht krijgen, buitensporig veel aandacht zelfs gezien het feit dat ze samen nog steeds een minderheid vormen? Waarom krijgen deze minderheden zoveel aandacht en krijgt de meerderheid volstrekt geen aandacht? Mogen de Nederlandse commerciele massamedia er geen aandacht aan besteden? Zo ja, waarom niet? Zo nee, waarom wordt er dan geen aandacht aan besteed?
Het goede antwoord kunt u nu emailen! Foute antwoorden tellen niet mee.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, het is toch een beetje jammer als niemand de vraag durft te beantwoorden. Wij Hollanders worden ontzettend enthousiast als we ergens voor of tegen kunnen zijn. Dus aangezien we dan, globaal, zo ongeveer tegen "de republikeinen" zijn, moeten "de democraten" wel coole gasten zijn! Dus die Hillary is gewoon Amerika's eigen Hedy D'ancona, een links topwijf natuurlijk, die gaat eigenhandig die hele Irak bende effe oplossen. En als zij er zelf niet helemaal van overtuigd is, dan hebben we misschien nog een Amerika Deskundige in de zaal die het wel is!
En, niet vergeten, als er een vrouw aan het roer staat dan breekt plotseling het paradijs aan. Dat is toch wel vrij duidelijk immers. Want vrouwen voeren geen oorlog, laten zich niet kopen door de wapenindustrie, pillendraaiers, zorgverzekeraars, e.d.
Dus, dat zit wel snor.
...
Cut, okee, dat staat erop, u mag lachen!

Anoniem zei

Nou, dan ik ook maar. De opkomst is zo laag omdat er in wezen weinig te kiezen valt, en de helft van de Amerikanen dit begrijpt. Dat daar niet over wordt geschreven is omdat iedereen moet denken dat Amerika een democratie is een geen eenpartijenstelsel, met aan het hoofd een politieke leider die, hoewel (vermeend) gekozen, niet het volk dient, maar de financiële belangen van bedrijven.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...