woensdag 21 november 2007

Nederland en Afghanistan 148


Er moet onderweg iets fout zijn gegaan met de Alternatieve Strategie voor Afghanistan van Groen Links, want die is sinds een kleine 2 uur niet meer alternatief, zag ik net. De Groen Links dames laten geschrokken weten:


'Bericht in NRC klopt niet: GroenLinks tegen huidige missie Uruzgan, èn tegen verlenging ervan
Mariko Peters, Femke Halsema -

Wed 21 Nov 2007 om 17.24u

In de Alternatieve strategie voor Afghanistan spreekt GroenLinks zich ondubbelzinnig uit tegen de huidige Nederlandse en toekomstige missie in Uruzgan. De samenwerking met de offensieve militaire operatie Enduring Freedom van de VS en de schimmige combinatie van wederopbouw en militair geweld, die geen vruchten afwerpt en leidt tot meer en meer burgerslachtoffers, wordt door GroenLinks veroordeeld.
Er is geen enkele sprake van verandering van opvatting. Militair optreden in Afghanistan is door GroenLinks nooit uitgesloten; eerdere militaire missies in het noorden zijn ook door ons ondersteund.
Inzet van militaire trainingseenheden voor de opleiding van Afghaanse militairen kan op steun van GroenLinks rekenen, onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat niet wordt meegevochten aan het front zoals nu het geval is. Bovendien komen in onze alternatieve strategie voor Afghanistan wederopbouw en veiligheid onder leiding van de VN te staan, worden de trainingskampen in Pakistan aangepakt en worden politieke onderhandelingen met gematigde Taliban gezocht.'


Wat is er fout gegaan en door wie en wat blijft nu over van Joost Lagendijks woorden over 'SP- retoriek'? Moet er intern niet een beetje beter georganiseerd worden voordat we ten oorlog trekken? Mailt u Joost Lagendijk van Groen Links even en vraag hem wat er allemaal aan de hand is. jlagendijk@europarl.eu.int Vraagt u hem tegelijkertijd waarom een stem tegen de oorlog retoriek is, dus lege woordenpraal, gekunsteld gezwets of in de volksmond: slap geouwehoer?

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...