dinsdag 20 november 2007

Anne Frank 3

Robert Verhoeven emailde me het volgende:

'Robert said...
ACHTERHUIS BOOM IS UNIVERSEEL OORLOGSMONUMENTEN WEDEROM VOERT DE DISCIPLINE VAN AMBTENAREN, BLIND UIT EN AF. WEDEROM VERSTOKEN VAN IEDER BENUL. Buiten het vanzelfsprekende openbaart zich de blindgang en wie haar dienen. Dit, o.a, ivm Anne Frank boom , en waar het wederom licht op werpt.Welk licht er dooft en hoe wederom de ambtenaren en hun soort van discipline, ook ditmaal , weer gewoon hun werk doen'. Welk werk ? Dat werk ! Weet u wel. Dat werk van de ingeschakelde uitgeschakelden, waar dass Gesundenes Folksempfinden zich zo veilig bij waant.


vriendelijke groet,

Robert Verhoeven


P.S. en voor wie de schoen past in b.v. het stadscentrum, met reusachtige dank voor alle medewerking al tot dusver, met b.v. De Stads-Expositiesnogmaals dan ook , ongewoon vriendelijke groet, vooral voor hen,

Robert Verhoeven'
Robert, de boom blijft, voorbij alle drukte. Nu die kinderen nog die als gevolg van ons verarmd uranium totaal verminkt geboren worden. En dat allemaal in het kader van het verspreiden van onze verlichte beschaving.
Ik las ergens vandaag dit:
'jos groot koos: Behouden Deze levende herinnering moet tot elke prijs worden behouden. Een daad van beschaving !
salutary moonlight koos: Kappen Alles gaat voorbij. Wat van waarde is leeft alleen in onze harten voort.
PDouben koos: Behouden Technisch is het mogelijk om te behouden zonder gevaar, en het is niet zomaar een boom. Leer om expressies van geschiedenis te behouden.
R.Hermans koos: Behoudenvanwege de geschiedenis boom laten staan en vast ketenen.
Marlies Neugebauer koos: BehoudenTeveel emotionele waarde. Goed vastketenen.
D Twisk koos: Behouden Zolang de boom nog een tijd mee kan gewoon laten staan, wel vastsnoeren.
vanmeurs koos: Kappen Alles is vergankelijk, dus ook deze kastanjeboom. Wat is de waarde van een à twee jaar uitstel? Het einde komt toch!'

Naar aanleiding van de opmerkingen van Jos Groot: Herinnering aan wat? Aan het verraad? Aan het feit dat de meeste Nederlanders de andere kant opkeken toen hun buren werden afgevoerd? Dan ben ik het met de schrijver eens dat het een daad van beschaving is om de boom te stutten. Anders niet. Die boom is een aanklacht, zoals ook het huis van Anne Frank een aanklacht is tegen de Nederlandse mentaliteit van collaboratie met een terreursysteem. En nog steeds steunen de rechtschapen, tolerante Hollanders de tereur tegen de machtelozen door te zwijgen en de andere kant op te kijken en zich drukt te maken over niets. Laten we daar eens een boom over opzetten.
Inmiddels is de prijs van die enkele kastanje van de buurman opgelopen tot 10.240 dollar. En dat notabene voor een kastanje die hij volgens welingelichte kringen op de Veluwe heeft gevonden. Maar ja, domoren laten zich graag bezwendelen.

1 opmerking:

Sonja zei

Het zal wel niet correct zijn, maar na die overdosis boom in de media ga ik het toch opschrijven. Ik moet bij de repeteerverontwaardiging in de kranten namelijk steeds denken aan tweeduizend jaar oude olijfbomen, en hoe gemakkelijk daar de zaag in gaat. Zonder enige ophef.