vrijdag 28 september 2007

Myanmar


De Volkskrant bericht:
'Kamerfracties roepen op tot boycot Total
ANP
WASHINGTON - De Kamerfracties van SP, PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren roepen mensen op om de tankstations van Total te boycotten. Het Franse oliebedrijf werkt in Birma samen met het militaire bewind.
De politieke partijen wezen er in de Tweede Kamer op dat het Franse oliebedrijf zich al jaren niets aantrekt van oproepen zich terug te trekken uit Myanmar of geen nieuwe investeringen meer te doen. Mensen hoeven volgens Tweede Kamerlid Krista van Velzen (SP) niet te wachten op officiële scherpere sancties. ‘Rij de Total-stations gewoon voorbij’, zei ze.
ActiesNaast president Bush heeft ook premier Balkenende donderdag opgeroepen tot acties tegen de junta in Birma. Woensdag riep de Franse president Sarkozy al op om niet meer in het land te investeren. Zo riep hij onder meer oliegigant Total tot de orde...
Banktegoeden
Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakte donderdag bekend dat het de banktegoeden van de veertien belangrijkste bestuurders van de junta in Birma heeft bevroren.'
Interessant bericht. Na jarenlang nagenoeg te hebben gezwegen over de terreur in Myanmar worden wereldwijd de politiek verantwoordelijken ineens wakker. Teveel camera's brengen de terreur in beeld en dan is natuurlijk vrijblijvend links en rechts gedwongen van zich te laten horen. Vandaar. Democratisch lijken is goed voor het imago. Dus tegen de terreur van het leger in Myanmar. Tot de camera's weer verdwijnen en men weer over kan gaan tot de orde van de dag. Ondertussen zwijgen de meesten van onze politici in alle talen over de Israelische terreur tegen de Palestijnse burgerbevolking. En daar kan men daadwerkelijk iets tegen ondernemen, want Nederland steunt de Israelische terreur op politiek, militair, diplomatiek en economisch gebied. Waarom eisen onze democraten niet een opschorting van het EU-Associatieverdrag met Israel zolang Israel de illegale muur niet afbreekt, zoals het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft geadviseerd? Tenminste 120 Palestijnse kinderen zijn volgens Amnesty in 2006 door Israeli's gedood. Ongewapende kinderen dus. Zonder enige repercussie voor de 'joodse staat.' Waarom niet? Waarom zwijgt de Nederlandse politiek? Zou de Nederlandse politiek hebben gezwegen als dit joods Israelische kinderen waren geweest? Vanwaar die stilte? Racisme of iets anders?
Het is volstrekt vrijblijvend wat de politici doen met betrekking tot Myanmar, want dat regime wordt niet door ons politiek, militair, economische en diplomatiek gesteund. Israel wel. Onze sancties zouden daar wel degelijk iets veranderen.
Let u ook op deze zin: 'Banktegoeden. Het Amerikaanse ministerie van Financiën maakte donderdag bekend dat het de banktegoeden van de veertien belangrijkste bestuurders van de junta in Birma heeft bevroren.'
He, wat nu? Heeft dit corrupte militaire regime geld uit hun geplunderd land naar Amerikaanse banken gesluisd? Dat wist kennelijk de Amerikaanse regering en vond dat jarenlang goed. Waarom nu ineens niet meer? Omdat er teveel camera's op de terreur gericht staan! De hypocrisie is weerzinwekkend. In de Nederlandse journalistiek is al een tijdje een gesprek gaande over het belang van onderzoeksjournalistiek. Ik zou zeggen: aan de slag collega's!!! Waarom wordt de terreur van Israel geaccepteerd en krijgt deze natie een voorkeursbehandeling en wordt tegelijkertijd Myanmar nu ineens aangepakt? Onderzoeken!!! Laat jullie lezers, luisteraars, kijkers weten in welke context deze politiek zich voltrekt.
Lees verder:
Kamerfracties_roepen_op_tot_boycot _Total
Zie ook: http://www.refintl.org/content/article/detail/854/?output=printer

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik mis de sancties tegen de Westerse dictatuur en haar terrorisme overal ter wereld. Dat zou van iets meer inzicht getuigen.

Terzijde zei

Zelfbestraffing, bedoel je?

Sonja zei

Ik vind dit zo hypocriet van links Nederland. Dat gaat zo: Birma is in de media, o en die mensen zijn zielig, kom op jongens, daar springen we bovenop, dan kunnen we meerijden. Maar om bijvoorbeeld een actie te voeren tegen producten uit Israël, om maar wat te noemen, daar beginnen ze niet aan. Waarom niet, vroeg ik wel eens aan Harry van Bommel. Omdat Israel nu eenmaal heilig is in Den Haag, zei hij. En daar gaat het de partijen om, om 'Den Haag' en hun eigen positie in het systeem, niet om mensen.

Thesingh zei

Ik denk dat een heel groot deel van de bevolking deze hypocrisie wel door heeft. OM een of andere reden martel ik mezelf ook door iedere dag het commentaar van de Volkskrant te lezen. Vandaag weer een propagandaverhaaltje over waarom we niet uit Afghanistan weg kunnen.

Sonja zei

Ja, die commentaren zijn heel erg. Jammer dat ze nooit schrijven: we kunnen de arme Amerikanen nu niet in de steek laten.

Anoniem zei

"Zelfbestraffing, bedoel je?"

Ik denk niet dat het zelfbestraffing is als je je verzet en in het geweer komt tegen het terrorisme van de "westerse" dictatuur. Tegen dat clubje imperialistische roofmoordenaars die de oorlogen organiseert en mensen geknecht wil zien. Liefst gechipt met gebrainwasht.

Zelfbestraffing is het dus geenszins, het tegendeel zelfs. Je krijgt als mens weer echte waarden terug.

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...