maandag 4 juni 2007

De Volkskrant 36

Een schoolvoorbeeld van de partijdige berichtgeving van de Volkskrant:

Palestina sluit Israëlische politici half jaar op'
ANP
JERUZALEM - Een Palestijnse militaire rechtbank heeft maandag bepaald dat twee ministers en een parlementslid van de belangrijkste radicale zionistische partij voor zes maanden in hechtenis worden geplaatst, zonder enige vorm van proces. Dat hebben advocaten van het drietal laten weten.
Minister van Onderwijs, minister zonder portefeuille en een parlementariër werden anderhalve week geleden gearresteerd bij operaties van Palestijnse eenheden in Israelische gebieden.
De Palestijnse acties tegen de zionisten en andere militante joods-Israelische bewegingen waren een reactie op raketbeschietingen van doelen in Gaza en de Westbank.


Zie: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article432324.ece/
Palestina_sluit_Israelische-politici_half_jaar_op

Gearresteerd??? Hebben de Palestijnse autoriteiten de bevoegdheid om democratisch gekozen politici van een ander land te mogen arresteren? Nee. Dit heet: ontvoeren en het is illegaal, in stijd met het internationaal recht! Alleen schurkenstaten doen dit.

En is het allemaal begonnen met de raketbeschietingen van de joods-Israelis? Of is er nog meer gebeurd? Waarom wordt de context niet gemeld collega's? Veertig jaar lang gaan de joods-Israelis gebukt onder de terreur van de Palestijnen. Waarom zet de Volkskrant dit er niet bij? Die Israelische beschietingen zijn toch niet ineens zonder reden begonnen, nietwaar?

Ziet u wel, vragen genoeg. Waarom stelt de Volkskrant die niet? Het antwoord weet u inmiddels wel, want u zult begrepen hebben dat ik de zaak heb omgekeerd, waar Palestijns staat moet Israelisch worden ingevuld en omgekeerd. Als het bericht zo had geluid als ik hierboven heb geschreven dan zou de wereld te klein zijn geweest, dan zou het Westen onmiddellijk stappen ondernomen tegen de Palestijnen , maar nu het Palestijnen betreft zwijgen de westerse machthebbers en hun woordvoerders, de commerciele massamedia, in alle talen. Het is een moderne variant van het aloude westerse anti-semitisme.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...