zondag 25 februari 2007

De Nuance van de NRC 22

De NRC opent haar interneteditie wederom met provinciaals gezever van de club der malloten:

'Wilders: nieuwe stappen tegen bewindslieden
Door een onzer redacteuren
Den Haag, 24 febr. De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders zal volgende week tijdens het debat over de regeringsverklaring, een motie van wantrouwen indienen tegen de staatssecretarissen Aboutaleb (Sociale Zaken, PvdA) en Albayrak (Justitie, PvdA).'

Zie: http://www.nrc.nl/binnenland/article639535.ece/
Wilders_nieuwe_stappen_tegen_bewindslieden

Welke nuances dient de NRC met het permanent zo prominent brengen van deze stemmingmakerij?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik had zojuist een hersenspinsel opgeschreven waarover ik eigenlijk graag discussie aan wil gaan:

Hoe gelijk zijn de mensen van de media aan militairen? En in hoeverre hebben zij daarin dezelfde plicht om unlawful commands te negeren? Dus in hoeverre is het in strijd met het internationaal recht om geen objectie te tekenen aan illegale activiteiten? En daarnaast: de agressieve aanval is alles wat het heeft veroorzaakt en alles wat het doet veroorzaken. Dat is de grootste misdaad binnen het internationaal recht. Hoe kan een "journalist" dan "vrij" met een embedded missie meegaan? Deze journalist is immers deel van deze militaire eenheid (iets wat al vele malen vaker aangegeven is als zijnde een doodsbrief voor -onafhankelijke- journalisten. Immers, als jij als onderdeel van een compagnie meereist, diezelfde compagine dat dood en verderf voorzaakt, hoe moeten ze jou dan nog vertrouwen?)

Ik denk dat dit een erg belangrijke vraag is dat snel en duidelijk beantwoord moet worden. We hebben de morele plicht om onze media binnen onze eigen morele wetten te laten functioneren, want, welke andere instantie informeert ons waar wij onschuldige mensen terroriseren?

Groeten,
Gijs.

Anoniem zei

Niet op de taalfouten gericht, had ik beter de zin "waar wij onschuldige mensen terroriseren?" kunnen schrijven als "waar wij mensen terroriseren?".

Anoniem zei

Een aardige discussie dat hier redelijk betrekking op heeft is te zien op: http://player.omroep.nl/?aflID=4037761 (de leugen regeert - 23 feb. 2007). Dan doel ik specifiek op de discussie tussen Joris Luyendijk en Conny Mus en anderen -interessant is trouwens te zien hoe Frènk van der Linde het opneemt voor de onafhankelijke reporting. En hint: let op de smear van Conny Mus als de onafhankelijke reporter Arnold Karstens aangehaald wordt. (ik moet trouwens nageven dat het rtl4 journaal daadwerkelijk meer van bijde kanten informatie geeft dan het door de overheid gerunde NOS journaal - maar dat terzijde).

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...