woensdag 8 november 2006

De Israelische Terreur 106





Naar aanleiding van de Israelische terreur van vanochtend reageerde Christine de Vos op het bericht dat Anja Meulenbelt daarover op haar weblog had gezet. Ze schreef een korte hartekreet: '1. Iedere keer denk ik weer: hoe kan de wereld dit laten gebeuren..?!
Reactie door Christine de Vos — woensdag 8 november 2006 @ 10.38

Dit was ook mijn eerste reactie. Maar toch, bij nader inzien mailde ik deze reactie: 'Hoe de wereld dit kan laten gebeuren? Allereerst door het niet ter verantwoording roepen van onze politiek verantwoordelijken, die direct of indirect de israelische terreur al heel lang militair, economisch en politiek steunen en weigeren daadwerkelijk stappen te ondernemen om deze terreur een halt toe te roepen. De meerderheid van de Nederlandse politieke partijen steunt zwijgend deze terreur. Spreek uw politici hierop aan. Als ik goed ben geinformeerd dan heeft het kabinet Balkenende, met al zijn normen en waarden, van de zomer geweigerd om samen met 23 andere Europese landen een oproep te steunen waarbij van Israel geeist werd zich te houden aan een onmiddellijk staakt het vuren. Alleen Nederland en het Verenigd Koninkrijk waren tegen. Van nederland mochten de oorlogsmisdaden tegen de Libanese burgerbevolking kennelijk gewoon doorgaan. Ondertussen gaat Nederland door Israel militair, economisch en politiek te steunen, een beleid dat ons medeplichtig maakt aan terreur. Stel dat hier in Nederland een terreur aanslag wordt gepleegd dan hebben wij straks in feite geen moreel recht om te protesteren. Zolang wij de terreur in de rest van de wereld toelaten en die zelfs steunen, rest ons slechts te zwijgen. het onderwerp oorlog en vrede is zelfs geen politiek issue nu de verkiezingscaravaan voorbij trekt. en de klimaatverandering, de oorlog tegen de natuur, is ook geen belangrijk politiek issue. De Nederlanders snurken en zullen straks met een klap wakker worden. Het is een kwestie van wachten.
Reactie door stan van houcke — woensdag 8 november 2006 @ 12.47'


Zie: http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/11/08/dagboek-8-november-2006/


Ik was goed geinformeerd over de Nederlandse houding in de Europese Unie:
Na het nieuws van 18:00 uur zei gisteravond D'66 Europarlementarier Sofie in het Veld in het NOS Radiojournaal op Radio 1 :

"Als we op het wereldtoneel een serieuze speler willen zijn naast Amerika
dan zullen we het dus samen moeten doen (.....) Dat is precies de keuze die
wij als kiezers ook hebben: willen wij vasthouden aan de illusie van een
nationaal buitenlands beleid of zeggen we: we willen echt serieus verschil
uitmaken in de wereld? Dan zullen we het samen moeten doen. Kijk
bijvoorbeeld naar wat er in Libanon gebeurde de Europese Unie : 23 landen
wilden oproepen tot een staakt het vuren. Alleen Nederland en Engeland
hebben dat getorpedeerd. Ik vind dat dat niet meer kan..."

Met dank aan Kees Wagtendonk.

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...