woensdag 18 oktober 2006

Trouw, Misschien Wel 5



Trouw bericht vanochtend: '

Warschau - Paus Johannes Paulus II onderhield in de jaren tachtig tijdens de Koude Oorlog contacten met de toenmalige chef van de Amerikaanse inlichtingendienst. Het geheime verbond had de val van het communisme tot doel.
Dat zegt de voormalige veiligheidsadviseur van de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan, Richard Allen, in een interview met de Poolse krant Dziennik, dat deze week werd gepubliceerd.
„CIA-directeur William Casey reisde incognito naar het Vaticaan en informeerde de paus door hem bijvoorbeeld satellietfoto’s te laten zien”, aldus Allen. Details over de ontmoetingen noemt hij echter niet.
Allen is de hoogste Amerikaanse functionaris tot nu toe die zich openlijk uitlaat over contacten tussen de CIA en de vorig jaar overleden paus.
In het verleden is al vaker melding gemaakt van een dergelijk verbond. Het Vaticaan is nooit op de berichten ingegaan.
De Poolse paus ontpopte zich als een groot tegenstander van de communistische Sovjet-Unie en zijn satellietstaten in Oost-Europa. Zo sprak hij zijn steun uit voor de destijds verboden Poolse vakbond Solidariteit, die de communistische machthebbers probeerde te trotseren.
Volgens Allen wist de paus ook van de geheime CIA-hulp aan Solidariteit. De paus zou een grote verantwoordelijkheid hebben gevoeld voor het lot van zijn landgenoten, terwijl de CIA Polen als een middel zag om uiteindelijk de Sovjet-Unie ten val te brengen.'

Wat Trouw niet bericht is het volgende: CIA-directeur William Casey was net als Eichmann een Schreibtisch Mörder, een monster, een terrorist, die de dood van vele tienduizenden mensen op zijn geweten had. Algemeen bekend is dat hij in de jaren '80 betrokken was bij vele terroristische activiteiten.

'This period of the Cold War saw an increase of the CIA's anti-Soviet activities around the world. Casey was the principal architect of the arms-for-hostages deal that became known as the Iran-Contra affair. He also oversaw covert assistance to the mujahadeen resistance in Afghanistan by working closely with Akhtar Abdur Rahman The Director General of ISI in Pakistan, the Solidarity movement in Poland, and a number of coups and attempted coups in South- and Central America.

1985 Beirut Car Bombing
One of the CIA-funded attacks that killed a great number of innocent civilians took place on March 8, 1985, when the U.S. tried to liquidate Grand Ayatollah Mohammad Hussein Fadlallah, the head of Hezbollah in Lebanon. Casey contracted out the job to Turki bin Faisal al Saud of Saudi intelligence, Al Mukhabarat Al A'amah, which sent a car packed with explosives into a Beirut slum near Fadlallah's headquarters. A city block was devastated and more than 90 people were buried under the rubble. Zie onder andere: http://en.wikipedia.org/wiki/William_Casey

Welnu, deze man, dit monster had kennelijk nauwe contacten met God's rooms katholieke vertegenwoordiger op aarde, die claimt de liefde van de evangelie van Christus te willen verspreiden. Maar dat meldt 'misschien wel de beste krant van Nederland' niet. Moraliteit speelt geen echte rol in christelijke politiek. En dus bericht de krant er niet over.

Frits van Exter, hoofdredacteur van het protestants/christelijk dagblad Trouw zei ooit eens: ‘De aandacht van de media [ wordt] natuurlijk voor een belangrijk deel gestuurd… door de politieke machten… Dat geldt voor de nationale politiek, maar natuurlijk ook voor de internationale politiek… Het heeft voor een deel te maken met de vluchtigheid van het medium. Deels ook volgen de media elkaar, sommige zijn dominanter, en andere lijden aan kuddegedrag… Als je volgend bent, dan betekent dat als een autoriteit, of iemand die gekozen is om een bepaald gezag uit te oefenen, zegt “ik vind dit een belangrijk onderwerp, daar gaan we nou es wat aan doen,” dat je dat ook bekijkt. De dingen waar hij (sic) het niet over heeft, die volg je dus minder… het werkt voor een deel reflexmatig. Reflexen zijn het, je bent daar geconditioneerd in.’

Met andere woorden: een christelijke journalist werkt voor the powers to be.

Meer over de CIA-terreur kunt u lezen in het in Nederlands vertaalde boek 'Schurkenstaat,' van de Amerikaanse auteur William Blum en in zijn boek 'Killing Hope' waarin hij ondermeer de voormalige CIA-directeur James Woolsey citeerde die, na de Amerikaanse bombardementen op Afghanistan waarbij ook duizenden burgers om het leven waren gekomen, had verklaard: 'only fear will re-establish respect for the U.S.'

Tenslotte nog dit: 'William Casey died of brain cancer in 1987 at the age of 74.' Hersenkanker na het verspreiden van zoveel 'fear' en zoveel 'evil,' om in de terminologie van Amerikaanse presidenten te blijven.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...