zaterdag 15 juli 2006

Zomer



Ik ben een tijdje weg. Zodra het mogelijk is zal ik onderweg een bericht schrijven. Prettige zomerdagen iedereen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Een mooie vakantietijd toegewenst Stan.

Ik lees je commentaren sinds een aantal maanden met grote regelmaat.

Bedankt voor het heldere en kritische volgen van het nieuws.

Een bezoek aan je weblog is een verrijking.

Thesingh zei

Prettige vakantie dan.

Sonja zei

Israël woedend over Noorse spotprent

De Israëlische ambassadeur in Noorwegen heeft een officiële klacht ingediend over een spotprent van de Israëlische premier Ehud Olmert als commandant van een naziconcentratiekamp. De krant Dagbladet, die de cartoon afdrukte, beroept zich op de vrijheid van meningsuiting.

Ambassadeur Miryam Shomrat vindt de spotprent te ver gaan. Zij protesteerde bij de Noorse persraad, meldde de Britse omroep BBC woensdag. Ze ontkende dat haar protest vergeleken kan worden met de golf van verontwaardiging in de moslimwereld over Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed.

De Olmert-cartoon was op 10 juli gepubliceerd.

http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/07/israeel_woedend_over_noorse_sp.html

Keesjemaduraatje zei

Kritiek op Israel
door Keesjemaduraatje

Ja, ja, nu weten we het wel eens een keertje: "Kritiek op Israel is niet hetzelfde als anti-semitisme". Het wordt ons heel vaak door allerlei journalisten en politici verteld en toch blijft er een rare bijsmaak hangen. Ik bedoel daarmee, dat je soms dingen niet zegt, die toch invloed hebben op de argumenten. In het geval Israel en anti-semitisme gaat het om frequentie en het weglaten. Het weglaten van kritiek op diktaturen is hetzelfde als selectieve verontwaardiging.

De Israelische Terreur 85
Het NOS Journaal 3
Noam Chomsky 11
De Nuance van de NRC 2
De Pro Israel Lobby 16
De Oorlogsstaat 83
De Oorlogsstaat 82
De Israelische Terreur 84
Robert Fisk 13

Dit zijn de thema's van het weblog van Stan van Houcke, een bekende linkse journalist en vriend van "Een ander Joods Geluid". Het thema "De Israelische terreur 85" betekent dat hij al 85 keer over de vermeende Israelische terreur heeft geschreven. Dat bedoel ik met het kenmerk frequentie. Voortdurend wordt eenzijdig de vermeende terreur van Israel medegedeeld en bekritiseerd.
Daarna kijken wat er niet geschreven wordt, dus weggelaten wordt. Dat is de terreur van Al Quaida, van de bommenleggers in Duitsland en London etc. De diktatuur in Syria en Egypte. Van die dingen.
De kritiek op Israel zelf is niet anti-semitisch, maar de frequentie en de selectieve verontwaardiging maakt dat je de indruk krijgt dat Israel de schuld van alle problemen krijgt.

Anoniem zei

Geachte heer van Houcke,

Prettige vakantie gewenst en hoop dat u uitgerust weer terugkomt.
Uw blogspot is m.i. een lichtpunt van hoop voor de honderduizenden mensen die onder de Israelische bezeting lijden en worden genegeerd door de oude media.

Of erger van slachtoffer tot dader worden gepropageerd om ieder opkomende gevoel van medeleven voor deze mensen de kop in te drukken.

Hoogachtend,
Een dankbare lezer.

stan zei

beste keesje

discussieren is een kunde. een aantal mensen is daartoe niet in staat. wanneer het ze aan argumenten ontbreekt gebruiken ze sentimenten in een poging de integriteit van hun tegenstander aan te tasten en om niet in te hoeven gaan op de aangevoerde feiten en argumenten.
jarenlang woonde de amerikaanse schrijver henry miller in big sur, een woeste streek aan de amerikaanse westkust. iedereen was daar welkom, nadat men eerst onder andere dit had gelezen: 'when you come please be so kind as to check your neuroses and psychoses at the gate.'dat stond op een geschreven brief bij de ingang. dat vind ik een minimaal en terecht verzoek. daarom keesje, je zou me een plezier doen als ook jij je aan deze regel houdt.
in de verwachting dat je je aan de spelregels houdt
vriendelijke groet,
stan van houcke

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...