donderdag 18 mei 2006

Hirsi Ali 15


Nu.NL bericht: 'Tientallen vreemdelingen in vrachtwagen Hoek van Holland. HOEK VAN HOLLAND - De marechaussee heeft woensdagavond in Hoek van Holland 27 vreemdelingen aangetroffen die zich hadden verscholen in een vrachtwagen. Dat maakte het ministerie van Defensie, waar de marechaussee onder valt, donderdag bekend. De marechaussee trof de vreemdelingen aan tijdens een reguliere controle. Ze zaten verstopt achter pallets met tomaten. De truckchauffeur, een 42-jarige man uit Spijkenisse, was van plan de veerboot naar Engeland te nemen. Hij is aangehouden en wordt verdacht van mensensmokkel.' Lees verder:
http://www.nu.nl/news.jsp?n=734771&c=11&rss Uit de bijgaande foto maak ik op dat dit onderzoek naar economische vluchtelingen uitgevoerd werd door zwaar bewapende manschappen van de Koninklijke Marechaussee. Hoe anders is de behandeling van Hirsi Magan, het voormalige VVD Kamerlid dat de gelederen gaat versterken van de neoconservatieven rondom Bush en die op dit moment een campagne voeren om de miljoenen economische vluchtelingen uit de Verenigde Staten te deporteren. Wat dat betreft is het niet verwonderlijk dat ze voor de neocons gaat werken. Op de avond van de Zembla-uitzending verklaarde ze tegen NOVA achter het standpunt van haar partij te staan dat de grenzen hermetisch gesloten blijven, want 'ik deel de opvatting dat de integratie niet zal slagen als de emigratie niet wordt beperkt. Ik deel die opvatting omdat er een grens zit aan hoeveel migranten een welvaartstaat kan absorberen en tegelijkertijd een welvaartstaat blijven,' aldus de neoliberale volksvertegenwoordiger die zelf loog om van de welvaartstaat te kunnen 'profiteren,' om in het jargon van haar achterban te blijven. Ook toen zat er kennelijk 'een grens... aan hoeveel migranten een welvaartstaat kan absorberen,' maar daar trok Hirsi Magan zich destijds niets van aan. Als opportuniste waait ze met elke wind mee. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat ze nu de linkse advocate Britta Bohler heeft ingehuurd om te voorkomen dat ze haar Nederlanderschap verliest. Bohler behoort tot de kring van advocaten die zich inzetten voor vluchtelingen die door het beleid van onder andere de partij van Hirsi Magan zonder enig mededogen uit ons land worden gezet. Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2006/05/hirsi-ali-5.html Gezien de verwarring van de afgelopen jaren in Nederland is het zelfs niet verwonderlijk dat de Hirsi Ali affaire zoveel opwinding veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...