zaterdag 4 maart 2006

Peter Klashorst


Om drie uur vanmiddag begon bij Gallery Donkersloot aan de Amsterdamse Leidsegracht 76, in de volksmond 'Dronk en Snoof' geheten, de expositie van Peter Klashorst's nieuwe werk. De opening werd verricht door niemand minder dan oud-voetbalinternational Willy van de Kerkhof, die blij verklaarde dat hij Klashorst 'in de markt wil zetten,' ondanks of misschien juist wel dankzij het feit 'dat ik niets van kunst afweet.' Willy 'ik doe in Golf en zit in de Horeca, en mijn broer renteniert' ziet wel iets in de Tempelier en lijstduwer van Huisje, Boompje, Beestje Peter Klashorst. Tout Amsterdam was aanwezig, van verhuurders van skyboxen tot lui die uw zwart geld wel willen witten. Buiten beeld waren er ook talloze gevluchte al dan niet homoseksuele kunstenaars die op het lijstje van Rita Verdonk staan. De bril met donkere glazen die de schilder opheeft is vanwege zijn verbrande oogleden nadat hij van de week drie jaar oude zonnebrandolie op zijn gelaat smeerde.


Van collega schilder en fan Sylvester kreeg Peter Klashorst een zelfportret vanwege de inspiratie die Peter oproept. 'Klashorst veroordeelt niemand, dat is zo mooi van hem.' Sylvester weet niets van Iran, maar wil er wel een keertje heen om eens te kijken.


Vriend en filmmaker Mattias Ylstra heeft zijn camera even weggezet om de vers aangevoerde door miss Libanon 1974 tevens beeldend kunstenaresse zelf gemaakte humus te kunnen keuren. Volgens Rita Verdonk is humus in Iran geen enkel probleem. Kan onmiddellijk teruggestuurd worden.


Robbie van Erven Dorens, inderdaad de oom van, bijgenaamd mister Golf. Wil niet naar Iran om onduidelijke redenen. Heeft nog niets van Rita Verdonk gehoord.


Een recent olieverf schilderij dat Peter Klashorst in Afrika maakte. Kan niet! naar Iran teruggestuurd worden.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...